Methodes

We zitten vaak veel in ons hoofd. Piekeren, redeneren, honderden gedachtes maken het een warboel waar we soms niet uit komen. Met de methode 'Voice Dialogue' gaan we samen op zoek naar de verschillende kanten die je in je hebt. Wat hebben ze jou te zeggen? en kan je wellicht vanuit een ander perspectief reageren op de situatie? Luchtig, speels en met een glimlach!!! Hierdoor krijg je duidelijkheid, nieuwe inzichten en een andere kijk!


Voice dialogue

Het uitgangspunt van voice dialogue is dat wij niet uit een persoonlijkheid bestaan, maar dat we verschillende kanten, in voice dialogue termen ‘ikken’ of ‘subpersoonlijkheden’ in ons hebben. Al deze verschillende ‘ikken’ vormen ons als persoon. Iedere persoonlijkheid heeft eigen gedachten, gevoelens, een eigen wil en dus een eigen stem.

In ons leven ontwikkelen deze persoonlijkheden zich door ervaringen die we gaandeweg meemaken. Ze zijn er om beschermen te bieden tegen alle kwetsbaarheden. De ene persoonlijkheid zal zich meer ontwikkelen dan de ander, maar we hebben ze allemaal in ons.
Denk aan een perfectionist, een levensgenieter, een controleur, een zorgeloze of een realist en een dromer. Al deze kanten zijn er om jou te beschermen. Ze hebben een functie.

De controleur zorgt er bijvoorbeeld voor dat je niet overal hals over kop in duikt...hij beschermd je tegen onvoorziene omstandigheden, pijn, verdriet. Maar wat nou als die controleur zoveel aanwezig is, dat je daardoor niet verder komt of helemaal geen risico's meer neemt? Dan zou het toch fijn zijn als je af en toe de zorgeloze kant van jou wat meer aan het woord kan laten?

In onze sessies gaan we onder andere in gesprek met deze verschillende kanten van jou. Door deze methode komen we snel tot de kern van je hulpvraag. We bereiken hiermee: je leert jezelf beter kennen, maar vooral ook meer sturing leren krijgen vanuit jezelf, jij hebt het voor het zeggen, nadat je met deze kanten van jezelf 'gesproken' hebt. Je hebt een positiever zelfbeeld!

Mindful coachen: een groeiend en open bewustzijn!

In de hectiek van ons bestaan vergeten we vaak onszelf. Soms hebben we niet eens door dat we voortdurend in de toekomst leven. Heb je weleens dat je in de auto zit, ergens aankomt, maar als je er bent eigenlijk helemaal niet meer weet hoe je er gekomen bent? Gedachtes kunnen ons bestaan behoorlijk beheersen en of ze nu reëel zijn of niet.

Mindfulness
‘To be mindful’ kun je vertalen met: ‘opmerkzaam zijn’, 'gewaar zijn’. Mindfulness betekent: ‘bewust gewaar zijn van de ervaring van moment tot moment zonder oordeel’.
Mindfulness is een geëigende en beproefde methode om je te trainen in het zich bevrijden van zijn of haar ongewilde lijden. Mindfulness kun je inzetten om balans in het leven te brengen en te herstellen. Het leert jezelf beter te kennen, met alle patronen, valkuilen, blokkades die daarbij horen. Ik combineer daarom mindfuloefeningen met coachingsgesprekken voor het (her)vinden van je balans en innerlijke rust, je bestemming, je levenslust, je innerlijke wijsheid.


Meer informatie of een afspraak?

Neem contact op.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Onderwerp

Bericht