Mindful coachen: een groeiend en open bewustzijn!

In de hectiek van ons bestaan vergeten we vaak onszelf. Soms hebben we niet eens door dat we voortdurend in de toekomst leven. Heb je weleens dat je in de auto zit, ergens aankomt, maar als je er bent eigenlijk helemaal niet meer weet hoe je er gekomen bent? Gedachtes kunnen ons bestaan behoorlijk beheersen en of ze nu reëel zijn of niet.

Mindfulness
‘To be mindful’ kun je vertalen met: ‘opmerkzaam zijn’, 'gewaar zijn’. Mindfulness betekent: ‘bewust gewaar zijn van de ervaring van moment tot moment zonder oordeel’.

Mindfulness is een geëigende en beproefde methode om je te trainen in het zich bevrijden van zijn of haar ongewilde lijden. Mindfulness kun je inzetten om balans in het leven te brengen en te herstellen. Het leert jezelf beter te kennen, met alle patronen, valkuilen, blokkades die daarbij horen. Ik combineer daarom mindfuloefeningen met coachingsgesprekken voor het (her)vinden van je balans en innerlijke rust, je bestemming, je levenslust, je innerlijke wijsheid. Hieronder kun je in een grove categorisering vinden waarin ik mij heb gespecialiseerd.


Persoonlijke (loopbaan)ontwikkeling

Werken aan je persoonlijke ontwikkeling betekent: uit je comfortzone stappen en zelf verantwoordelijkheid nemen. Voor de keuzes voor jezelf en bijvoorbeeld op zakelijk gebied. Ieder mens maakt in het leven een aantal periodes mee waarin het je allemaal minder aanstaat. Ondanks dat deze periodes niet fijn aanvoelen, zijn het wel de kansen om te gaan veranderen.

In dit coachingstraject gaan we daarom op speurtocht om jezelf en je (professionele) leven een nieuwe impuls te geven. Vanuit een nieuwe bewustwording krijg je houvast en energie om je koers in werk en leven (opnieuw) te bepalen.

Relationele groei/verlies

Verlies kun je op vele manieren ondervinden. Het overlijden van iemand die dicht bij je stond, het overgaan van een relatie of op welke manier je dan ook een gemis ervaart. De pijn hiervan kan ondraaglijk voelen en vooral uitzichtloosheid kan daarbij een gevolg zijn.

Ik bied coaching aan op het gebied van relatieproblemen (hoeft overigens niet per se met partner) of wanneer een relatie over is. Emotionele belemmeringen worden achterhaald en behandeld. En ondersteuning of verwerking van het verlies om de draad weer op te kunnen pakken.

Benieuwd naar wat I&K Coaching voor jou kan betekenen?

Of heb je vragen over mij of wil je meer informatie over mijn manier van coachen? Neem dan gerust contact met mij op...