Coaching voor particulieren

I&K coaching helpt jou sterker te worden in je interactie met anderen of om je gestelde doelen beter te kunnen behalen!. Dit helpt jou steviger in je schoenen te staan, keuzes te maken in hoe jij je opstelt tegenover een ander en het zorgt ervoor dat je niet zo snel van je stuk gebracht wordt.

In ons leven hebben wij allerlei soorten relaties. Relaties op het werk, vriendschappen, familierelaties en liefdesrelaties. Al deze relaties zijn anders en binnen al deze contacten die je hebt met mensen, kom je een ander stuk van jezelf tegen.
Bij je collega’s reageer je anders dan bij bijvoorbeeld je partner. Bij de ene persoon stel je jezelf open op, terwijl je bij de ander het liefst zoveel mogelijk voor jezelf houdt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je met vriendinnen vaak het hoogste woord hebt, terwijl je in een gesprek met je baas of een collega begint te hakkelen, ineens niet meer goed uit je woorden komt of niet zegt wat je had willen zeggen.
Wat zeggen deze relaties over jou? En hoe komt het nu dat je je bij de een geweldig, sterk en lekker voelt en bij de ander helemaal niet uit de verf komt?
Nu kan je natuurlijk (en gelukkig) vaak kiezen wie je in je leven laat, zoals in vriendschappen en je partner, maar sommige relaties heb je niet voor het kiezen. Familie, je collega’s, je baas. Daar heb je soms maar mee te dealen. Verder kan het zijn dat je echt van je partner houdt, maar dat er op sommige vlakken irritatie, onbegrip of onzekerheid zit. Ook met vriendschappen komt dit vaak voor.


Conflicthantering

In alle relaties die wij hebben, of dit nu werk, vriendschaps, of liefdesrelaties zijn, komen wij een stuk van onszelf tegen. Hoe wij op anderen reageren en hoe anderen op ons reageren, is afhankelijk van de situatie, jouw bui op dat moment en de persoon die je tegenover je hebt. Emoties kunnen soms hoog oplopen. Hoe komt dat eigenlijk? En waarom reageer je nu bij deze persoon anders dan dat je dit gewend bent van jezelf? Waarom raakt iets je zo? Waar komt de irritatie of onzekerheid vandaan?
Tijdens onze sessies,
- leer je omgaan met deze 'lastige' situaties
- verkrijg je nieuwe inzichten
- zal je andere kanten van jezelf leren kennen, waardoor anders om kan gaan met conflicten

Relationele groei/verlies

Verlies kun je op vele manieren ondervinden. Het overlijden van iemand die dicht bij je stond, het overgaan van een relatie of op welke manier je dan ook een gemis ervaart. De pijn hiervan kan ondraaglijk voelen en vooral uitzichtloosheid kan daarbij een gevolg zijn.

Ik bied coaching aan op het gebied van relatieproblemen (hoeft overigens niet per se met partner) of wanneer een relatie over is. Emotionele belemmeringen worden achterhaald en behandeld. En ondersteuning of verwerking van het verlies om de draad weer op te kunnen pakken.


Persoonlijke coaching?

Neem hieronder contact op.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Onderwerp

Bericht